Fashion,  Inspirational,  Movies

Never recreate from your memory, always imagine new places

Käisime eelmisel nädalal suure pundiga Solarises Inceptionit vaatamas, mis minu arvates ongi vist kõige parem film, mida eales näinud olen. Ma ei ole kunagi Leonardo DiCaprio suurimate fännide hulka kuulunud (tänu Titanicule vist?), aga tema viimased filmid on tõepoolest head olnud (Catch Me If You Can’ist alates) ning nüüd, mil ma nägin ära Inceptioni, ootan juba põnevusega tema järgmisi filme. Inception ise oli tõeliselt paeluv film, mis eeldab non-stop kaasamõtlemist. Ma jumaldan filme, mille vaatamine tekitab sellise tunde, et oled ühe tõsise mindfucki kadalipu läbi käinud. Paar minu tuttavat on öelnud, et see film oli liiga tavaline happy-ending Hollywoodi kräpp, aga minu arvates tuleb selles filmis hoopis detailidele keskenduda, sest Inceptioni rõhk ei asetse sellel harilikul kes-kellega-käima-hakkab-tüüpi farsil, vaid inimese võimekusel sellistel vaimsetel levelitel kaasa mõelda.

Millest (või õigemini KELLEST) ma aga tegelikult rääkida tahtsin, on Marion Cotillard – imeline prantsuse näitlejanna, kes juba päris mitmes filmis oma näitlejatööga inimesi pahviks on löönud, kuid kes Inceptioniga mind täiesti jalust rabas ning seda nii oma eurooplasele omase puhta näitlemisoskuse kui ka oma unikaalse iluga. Eriti geniaalselt on tema kauniduse suutnud jäädvustada aga fotograaf Mikael Jansson, kellega koostöös ilmus neil pisike pildiseeria viimases Interview numbris.

3 Comments

  • Diana

    Leonardolt “Revolutionary Road”-i oled näinud? Seal vana hea Titanicu paar, kes küll Titanicus nii hea mu arvates polnud. Ise olen suur 50ndate, 60ndate austaja, seal filmis see õhkkond nii hästi tabatud. Igatahes, kui pole näinud, siis soovitan. DiCaprio pani imetlema.

  • Britta

    Olen näinud ja see film oli ühtlasi ka üks viimaste aastate tugevamaid draamaelamusi. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.